Elovirta Sweetcronin lifestreameilla

sweetcron_lifestream

Nettisivut kehittyvät ja odotukset ovat yhä korkeammalla uusia sivuja ja nettipalveluita kohtaan. Vietän paljon aikaa netissä käyttäen suurta määrää erilaisia sosiaalisen median sivuja. Minulle onkin kertynyt useita erillisiä kotisivuja eri medioita varten.

On videoprofiileita, kuvapalveluita, keskustelu- ja mikroblogeja, blogi, kirjanmerkkaussivuja,  kommentointisivuja ja niin edelleen. Ja sitten on vielä se perinteinen kotivu. Netin syntyaikoina, siis joku vuosi taaksepäin, kotisivun malliksi vakiintui staattiseen internetiin sopinut sivu. Se kirjoitettiin kerran ja jätettiin sitten unohduksiin html-avaruuteen.

Netin monimuotoistuttua ja yhteyksien nopeuduttua olemme tottuneet myös muihin kuin tekstiin netissä: videoihin, ääneen, kuviin, karttoihin… Lisäksi kaikki päivittyy jatkuvasti. Kotisivu on kuitenkin kiva olla olemassa.

Koodailin eilen ja tänään oman web2.0-kotisivun. Se toimii kiintopisteenäni netissä. Sinne kertyy kaikilla muilla sivuilla touhuamani tapahtumat jos niin haluan.

Kyseessä on lifestream-sivu jollaista olen käyttänyt myös tämän blogin yhtenä sivuna. Lifestream, eli elovirta, kuten sen Jaikussa suomensimme, kokoaa nettiin jättämäsi sähköisen elämäsi muruset tai säikeet yhdeksi tapahtumien ketjuksi. Tunnetuin lifestream-palvelu on Friendfeed mutta myös Jaikua voi pitää elovirtana.

Tein domain-osoitteeseeni elovirran Sweetcron-tiedostoilla. Palveluksi Sweetcornia ei voi kutsua niin alkeellinen sen käyttöliittymä vielä on. Sweetcron-tiedostot asennetaan omalle domainille, eli saat nettihistoriasi varmaan talteen.

Hyvänä puolena tässä on lisäksi se, että voit tällöin muokata elovirtasi ulkonäköä ja ominaisuuksia vapaasti. Huonona puolena on se, että kaikki muokkaukset tulee tehdä koodiin syötteiden lisäystä lukuunottamatta. Hyvänä apuna minunlaiselleni koodiamatöörille toimivat Sweetcornin ja Netnutsin ohjeet sekä google-ryhmä ja Readwritewebin Sweetcron- linkki- ja resurssisivu.

Sweetcronin mukana tulee kaksi valmista teemaa. Oman elovirtani pohjana käytin Tomin muokkaamaa Boxydaddy-teemaa. Mikäli osaat CSS:n ja API:n aakkoset teeman muokkaus ei varmasti tuota samanlaista ristiselän särkyä kuin minulla.

Olen aika tyytyväinen ensimmäiseen elovirta-versiooni. Ei huonosti CSS-ummikolta. Kun vielä saisi Dailymotionin ja Oven kuvat laatikkoihin näkyviin…

Uusimmat elovirtatuulet voit lukea Lifestream-blogissa

Lisää elovirtalinkkejä deliciousissa

Jaa ystäville
  • http://mrsmorbidi.blogspot.com ruu morbidi

   Ojennan blogillesi hianon Arte y pico-pystin blogissani. Voit sen noutaa sieltä ehtiessäsi. :)

  • http://www.hessujarvinen.com Hessu

   Hienosti elo virtaa! Hyvähyvä. Hassua, että joskus törmäsin tohon YongFookkiin netissä surffaillessani ja äimistelin hänen kotisivunsa ulkoasua. Taisin haeskella juttua lifestreamista.

   Nyt kaiffari on näköjään tuotteistanut idean SweeeetCroniksi…Sweet! Pitääpäs koittaa itsekin. Kiitos jälleen innoituksesta! :-) Äijä on hermolla. Cuttin' edge…cuttin'

  • http://metsamies.com/blog/ sampsa

   Pakko keksiä uusia kujeita kun telkkarista tulee sellaista tuubaa ;)

   Hyvä jos muutkin virittelisivät sweetcronia niin voitaisiin vaihdella koodin pätkiä, noita nettigeekkien vaihtiksia.

  • http://metsamies.com/blog/ sampsa

   El Grandea Mrs. Morbidi! Kiitos paljon! On hienoa kuulla, että lukijat pitävät raapustuksistani.

  • http://metsamies.com/blog/ sampsa

   Pakko keksiä uusia kujeita kun telkkarista tulee sellaista tuubaa ;)

   Hyvä jos muutkin virittelisivät sweetcronia niin voitaisiin vaihdella koodin pätkiä, noita nettigeekkien vaihtiksia.

  • http://metsamies.com/blog/ sampsa

   El Grandea Mrs. Morbidi! Kiitos paljon! On hienoa kuulla, että lukijat pitävät raapustuksistani.


  Switch to our mobile site