Saksittua 26.5.2010

Mielenkiintoista muualla:

  • Crisis in Europe Spurs Sales of U.S. Gold Coins – WSJ.com
  • China Goes After Gold And Oil « Forbes.com – The sale of gold bars in China has doubled from a year ago. As if we didn’t have enough catalysts already. “Speculators are buying gold faster than the world’s biggest producers can mine it
  • The new feudal overlords of Europe will be the bankers of the ECB – Telegraph – the European Central Bank (ECB) now finds itself buying up the debt of all the weaker eurozone governments, making it the – perhaps unwittingly – feudal boss of Europe. In the coming years, the ECB and the European Union will dictate policy. The policy elite who run these structures – along with their allies in the private sector – are your new overlords
  • Varo kenen kanssa kaveeraat – Tekniikka&Talous – analysoimalla sosiaalisen median ystäväprofiileja ja ystävien julkista tiedonvaihtoa voidaan rakentaa erittäin osuvia henkilökuvia ihmisistä, jotka itse pyrkivät ylläpitämään mahdollisimman matalaa profiilia. ”Ihmisten yksityiselämää ei sosiaalisen median ja tietoverkkojen aikakaudella arvioida enää yksin omien tekemistesi perusteella, vaan myös ystäviesi kautta”
  • Vanhanen: Jos W tulee, rahat loppuvat | Kauppalehti.fi – W saapui vihdoin myös Suomeen
  • Fifi – Kunta on ruma sana – Rikkaiden maiden tuloerojen kasvussa Suomi on kirkas ykkönen. Kehityksen suunta vie meitä niin vauhdikkaasti toisaalle, että jopa OECD on varpaillaan. Järjestön johtaja Angel Gurria varoitteli Suomea jo vuonna 2008 astumisesta vaaralliselle tielle, jolla on väistämättömiä sosiaalisia ja poliittisia seurauksia. Hiljattain julkaistussa maaraportissa OECD toteaa lisääntyvän eriarvoisuuden olevan jo uhka koko suomalaiselle hyvinvointimallille. Tämä on alkanut näkyä tutkimuksissa ja raporteissa. Suomi sijoitetaan ihan eri ryhmään kuin aiemmin. Kun tunnuslukujen valossa ei enää voida korostaa Suomen kuulumista ihailtuun pohjoismaisten hyvinvointivaltioiden ryhmään, on tullut tavaksi ilmaista asia niin, että Suomi kuitenkin edustaa ”hyvää eurooppalaista keskitasoa.” ”Hyvinvoinnissa tyydytään näin jokseenkin mukisematta keskitasoon, toisin kuin esimerkiksi kilpailukyvyssä, jossa hyväkin keskitaso tulkittaisiin nopeasti suoranaiseksi Suomen tulevaisuuden menestyksen uhaksi”
  • Avoin kirje ministeri Stefan Wallinille « Beyond the Iron Sky – Haluaisimme kysyä ministeri Wallinilta, hyväksyisikö hän koko maan kattavan puhelinliikenteen tai paperipostin seurannan siksi, että sillä voitaisiin estää talousrikollisuutta?
  • Kypäräkampanja autoille tekisi terää · Pohdiskeleva Liftari -
Jaa ystäville

    Switch to our mobile site