Vuoden 2011 henkilö – Mohamed Bouazizi

“Never underestimate the power of a few committed people to change the world. Indeed, it is the only thing that ever has.” – Margaret Meade

Time-lehden tapaan valitsen viime vuoden sankariksi vastarintakamppailijan. Mohamed Bouazizi teki ainoalla Tunisian valtion sallimalla tavalla vuodesta 2011 jotain hienoa.

Mohamed tuhosi traagisesti valtion sortaman itsensä ja herätti väen ympäri maapalloa huutamaan – kaatamaan nykyistä talouspoliittista järjestelmää, kapitalistista harvainvaltaa, ja osoittamaan kuinka se tehdään hierarkiattomasti ilman johtajia, pomoja, presidenttejä tai muita teeveestä tuttuja, kusettavia, äidin rakkautta kaipaavia, julkisuuskipeitä, spedejä.

Tajusimme, että me olemme vallassa eivätkä ne meikatut ja esiintymistreenatut, ylipalkatut ammattinäyttelijät, jotka opettelevat ulkoa valtion virkamiesten läksyjä pärjätäkseen tv-tentissä. Aloimme vetää viivoja rahaa syytävien suuryhtiöiden johtajien, edustajanäytteliöiden ja virkamiesten välillä.

Suomalaiset ovat säpsähtäneet hereille. Säpsähdys ei kuitenkaan riitä, pomot aikovat viedä yhä lisää, lisää, lisää, kaikki mitä lähtee… ja tehdä se niin että sua naurattaa. Idols? Lätkä? Bisse? He ovat jo luvanneet, että he tekevät alkavasta vuodesta historiallisen paskan, jos vain annat.

Kauan eläköön Mohamed Bouazizi, Tahririn valtaajat, Occupy Wall Streetin väki, Occupy Oaklandin Kapinalliset, big up!, Tampereen Väki, Turku Taistelee, Helsinki Valtaa taas taas!

Se on 2012! Odottakaa meitä paskiaiset! Teiän loru o niin loppu!

Video – Mohamed Bouazizi

Video – Tahrir – Egypti 2011

Video – Minä en siirry!

Laajemmat taustat ja muutoksen taktiikat: Katso tämä dokumentti.

Tsekkaa myös koko pitkä dokumentti Occupy Wallstreetin 2011 liikehdinnästä

2011: kolme tähteä viidestä

2012: tehdään se!

Terkkuja leikkaajille! Teiät on niin nähty…

Page 1 of 3 | Next page